tisdag 23 mars 2010

Om nyheter som minner om ett svunnet nittiotal

Radion har skvalat mer eller mindre hela dagen idag. Mycket handlar om att Google har flyttat sin kinesiska sökmotor till Hong Kong. Den kinesiska regeringens brandvägg gör att inget egentligen förändrats, söker kinesen efter den tibetanska eller uiguriska motståndsrörelsens hemsidor eller sidor om den förbjudna andliga rörelsen Falun Gong blir skärmen fortfarande blank.

Men denna nyhet har medfört att min väninna från tonårstiden Hanna Sahlberg hörts mer än vanligt i etern. Hon hörs i och för sig nästan varje dag, men nu medverkade hon till och med live i P4 Extra och talade med Erik Blix. Hon verkade något nervös, men skötte sig på det hela bra.

Jag kan dock knappt aldrig när jag hör henne undvika att tänka på när jag, hon och en tredje vännina av någon outgrundlig anledning en tidig lördag eller söndag morgon för länge sedan skulle gå från Vintrosa till Latorp för att våldgästa Hannas intet ont anande klasskamrat. Pinsamt blev det i alla fall, men det får väl beskrivas ett av tonårens konstiga upptåg.

Du har kommit upp dig i världen, du Hanna. Hoppas du har det fint där borta i smoggen i Kinas huvudstad, och mannen och barnen också. Glöm oss inte här borta i Närke.

1 kommentar:

  1. Misstänker att Emma blev ganska chockad när ni kom på besök!

    Verkar tyvärr inte bli något besök i Kumla denna gången heller. Tiden är för knapp...men hoppas verkligen på nästa gång...har ju sjutton inte varit förbi på VÄLDIGT VÄLDIGT länge!

    SvaraRadera